SDP

Nå begynner bedriften å iverksette endel av SDP.

Dette er bare noen av de problemstillingene vi er midt oppe i nå. Tiden etter påske blir mildt sagt arbeidskrevende. Å holde tunga rett i kjeften i disse tider kan bli vanskelig nok. Det er tydelig at bedriftens ledelse har fått press på seg til å vise resultater. I denne prosessen vil vi trykke beinhardt på at vi må få investeringer hit til Rønningen. Rett over påske skal vi sammen med forbundet og avdelingen på Rafnes inn til departementet for å diskutere disse tinga. Vi skal videre ta et initiativ sammen med de andre foreningene her hos oss overfor Statoil og Borealis sentralt. Innspillet i PD forrige uke var ment som en vekker til bedriften om at vi har ikke glemt hva dette dreier seg om, nemlig et være eller ikke være for Rønningen.

Nytt lønnssystem

Bedriften har endelig forstått at vi må ha et nytt lønnssystem . Endelig har de forstått at dette er en viktig side av SDP. Vi krevde at dette måtte iverksettes straks og det ser ut for at arbeidet blir tatt opp på en konferanse foreningene og bedriften skal ha i slutten av April. Målsettingen om å være ferdig før lønnsoppgjøret synes å være noe optimistisk (Urealistisk mener vi), men vi har sagt at vi vil være med å diskutere dette.

Tarifforhandlingene

Disse begynner for alvor nå etter Påske. 15. - 17 4. Skal arbeidsutvalget inn til Sørmarka for å forberede tariffoppgjøret sammen med NOPEF og OLF/PIL. Denne konferansen tar for seg revisjonen av Bransjeavtalen. Etter dette kommer diskusjonene om Særavtaleforhandlingene som skal være ferdige innen 1.7. Som dere skjønner, det blir en hektisk tid framover. Til spesielt Særavtaleforhandlingene er det viktig at alle avdelinger går gjennom dagens avtale og undersøker om det er noe man må endre på. Klubben vil arrangere en tariffkonferanse for alle gruppetillitsvalgte hvor alle sider av Særavtalen skal behandles. Denne konferansen skal danne grunnlaget for fremsettingen av våre krav. Vi vil komme tilbake til tid og sted for denne konferansen.

Til sist vil jeg få ønske alle som skal jobbe og alle som har fri en riktig god påske!!

Hallgeir


Nopef Avd. 14
3960 Stathelle
Tlf. 35577000
nopef@bitjungle.com